فلسفه برای فرزندم

«روژه پل دروا» در كتاب فلسفه برای فرزندم قصد دارد نوجوانان را وارد دنياي فلسفه كند. به اعتقاد او، ورود به اين دنيا ساده نيست، اما ترس هم ندارد. ترانه وفايي، مترجم اين اثر، در گفت وگو با ايبنا، عنوان كرد: در اين كتاب با يك دختر و پدر روبرو هستيم. دختر 16 سال دارد و از پدرش سوالاتي فلسفي مي پرسد: سوالاتي كه در عين سادگي بيان، پيش پا افتاده نيستند. پدر نيز با بياني ساده، پاسخ ها را به دخترش توضيح مي دهد. وي افزود: نويسنده در اين اثر بيان مي كند كه فلسفه، همه را مي ترساند، اما مخاطبان بايد به اين درك برسند كه ترس از فلسفه بي جهت است. او معتقد است مطالعه فلسفه ترسي ندارد، اما ساده هم نيست.

روزنامه اعتماد، شماره 2215 به تاريخ 29/4/90، صفحه 10 (انديشه)

واژه فلسفه معمولا می ترساند. با دیدنش پرسش های معماگونه، کلمه هایی دشوار و کتابهایی که حتی عنوان شان را نمی فهمیم، به ذهن مان می آید.خلاصه پرداختن به فلسفه کار هرکسی نیست!

اگر شما چنین برداشتی از فلسفه دارید، سخت در اشتباه اید. چرا که همه مردم به خصوص کودکان و نوجوانان پرسش های مهمی درباره ی مفهوم مرگ ، عدالت ، آزادی و … در ذهن دارند. هرکس در حد خود می تواند فکر کند، دلیل بیاورد و افکارش را سامان دهد. چیزهایی که لازم است: پرسش، تفکر و روش مندی است.

به امید آن که خوب شروع کنیم.

انسان همان طور که فکر می کند: زندگی میکند. اگر کوچک فکر کنیم، کوچک هم زندگی خواهیم کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *