انتشارات او - صادق هدایتدر شب سه شنبه 28 بهمن ماه 1281 شمسی نویسنده ای در ایران تولد یافت که بعد ها نه تنها در کشور خود ، بلکه در بیرون مرز های ایران نیز شهرت یافت .

صادق ، کوچک ترین فرزند هدایت قلی هدایت ( اعتضاد الملک ) و خانم عذری زيورالملك هدايت (دختر حسين قلي خان مخبرالدوله دوم ) بود و دو برادر و دو خواهر دیگر نیز داشت .

صادق هدایت در خانواده ای ثروتمند و اشرافی به دنیا آمد .  افراد خانواده او همگی از مردان سرشناس کشور بودند و او از این راه می توانست به مقامات بالای حکومتی دست پیدا کند و در آسایش و راحتی زندگی کند ؛ اما صادق به سرعت جریان زندگی اش را از خانواده اش جدا نمود و با درآمد اندکی که از از کار کردن در ادارات مختلف دولتی کسب می کرد امرار معاش کرد .

ویژگی های ساختاری و محتوایی نوشته های صادق هدایت :

عمده‌ترین ویژگی ساختاری و محتوایی نوشته‌های صادق هدایت را می‌توان چنین برشمرد:

 

دست نوشته های صادق هدایت – کتاب بوف کور :

[av_masonry_gallery ids=’2257,2255,2256′ items=’3′ columns=’flexible’ paginate=’pagination’ size=’flex’ gap=’large’ overlay_fx=’active’ caption_elements=’title excerpt’ caption_display=’always’ container_links=’active’ id=” av_uid=’av-3xocum’]

 

صادق هدایت اهل نقاش هم بود! چند نمونه از آثارش را ببینید :

[av_masonry_gallery ids=’2258,2259,2260,2261′ items=’24’ columns=’flexible’ paginate=’pagination’ size=’flex’ gap=’large’ overlay_fx=’active’ caption_elements=’title excerpt’ caption_display=’always’ container_links=’active’ id=” av_uid=’av-2sj38e’]

 

کافکا و صادق هدایت :

در ایران عده‌ای  صادق هدایت را دنباله‌رو کافکا، و آثار و رفتار هدایت را متأثر از کافکا دانستند. در آثار هر دوی این نویسندگان ، بدبختی های واقعی زندگی انسان ها منعکس است و از این جهت می توان شباهتی بین آثار این دو در نظر گرفت .

صادق هدایت ، خود در باره این مسئله ، در  جواب «فرزانه» می‌گوید:

«چه‌طور من شدم شبیه کافکا؟ کافکا به‌هر حال نان و آب‌اش را داشت، نامزدش را داشت، کتاب‌های‌اش را اگر می‌خواست چاپ می‌کردند؛ ولی مسلول بود و مُردنی! من برعکس؛ نه نان دارم، نه نامزد و به‌خصوص نه خواننده؛ اما بدن‌ام سی‌هفت درجه حرارت دارد. جان سگ دارم. هزارُ یک بلا سر خودم آورده‌ام و باز هم رو پا بندم!»

آثار صادق هدایت :

 

نمایش نامه:

سفرنامه :

داستان :

ترجمه :

پژوهش:

مقاله ها:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *